Táto stránka využíva súbory cookies za účelom skvalitňovania služieb zákazníkom. 

Prehliadaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich užívaním v súlade s Pravidlami.

OK

Ako sa nedobehnúť a kúpiť látkové plienky, cez ktoré nebude vidieť z Bratislavy až do Košíc?

Ako sa nedobehnúť a kúpiť látkové plienky,  cez ktoré nebude vidieť z Bratislavy až do Košíc?

Látkové plienky sú nenahraditeľnou súčasťou výbavičky každého bábätka.

Či už plánujete používať plienky na každodenné prebaľovanie alebo len pod hlavičku dieťatka, prípadne na zakrytie alebo balenie „naširoko“, je to investícia na niekoľko mesiacov ( z plienok dieťatko nevyrastie tak ako z oblečenia...). Osobne si myslím, že sa oplatí zvoliť radšej kvalitnejšie ako kupovať každý mesiac nové....

Na našom trhu nájdeme nespočetné množstvo látkových plienok. Od úplne priesvitných až po také hrubé ako tie niekdajšie, ktoré používali naše maminy.

Ako je možné, že cez niektoré vidieť od Bratislavy až po Košice?

Pre laika je často hotovou vedou zorientovať sa v sortimente látkových plienok. V kamennom obchode si môžete tovar pozrieť a „okúsiť“ kvalitu. Ako však nakúpiť v e-shope a nedobehnúť sa?

Odpoveď je jednoduchá: stačí sledovať hustotu plienok, ktorá je vyjadrená ako g/m2. Čím je hodnota nižšia, tým je plienka tenšia a naopak, vyššia gramáž = hrubšia (hustejšie tkaná) plienka.

Porovnali sme za Vás niekoľko druhov plienok:

  • plienka Štandard je vyrobená zo 100 % bavlny (110 g/m) je tenšia, no nie úplne priesvitná – odporúčame skôr pod hlavičku dieťatka, či pri balení „naširoko“.

  • plienka LUX je vyrobená zo 100 % bavlny (125 g/m) je hrubšia, použiteľná aj na prebaľovanie, avšak častým praním sa roztiahne (nie však roztrhne).

  • TETRA plienka je vyrobená zo 100 % bavlny (140 g/m2) je hrubá, použiteľná na prebaľovanie. Aj po niekoľkých praniach udržuje svoj pôvodný tvar.

  • Celopotlačená plienka je vyrobená zo 100 % bavlny (110 g/m) je vyrábaná s najrôznejšími druhmi potlačí pre chlapčekov, dievčatká i neutrálne. Sú vhodné pod hlavičku dieťatka, na zatienenie kočíka, či ako pekná dekorácia.

  • Flanelová plienka – je  vyrobená z flanelu – 100 % bavlna s rôznymi druhmi potlačí. Sú mäkulinké na dotyk, vhodné aj ako osuška pre novorodeniatko, či ako tenšia deka.

Pred prvým použitím nezabudnite plienky správne vyprať...

POZOR!!! Pri praní nepoužívajte aviváž, znižuje ich savosť. 

Z hygienického hľadiska postačuje prať plienky na 60 stupňov.

 

          Verím, že ste teraz aspoň o kúštik bližšie k správnemu výberu....

                                                                                                                                                                                 Vaša zaneprázdnená mama