Táto stránka využíva súbory cookies za účelom skvalitňovania služieb zákazníkom. 

Prehliadaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich užívaním v súlade s Pravidlami.

OK

Ako zabaviť deti, keď si slniečko zoberie dovolenku?

Ako zabaviť deti, keď si slniečko zoberie dovolenku?

Poznáme to všetky. Letné prázdniny sú v plnom prúde, školy a väčšina škôlok tiež oddychujú a my mami sa veru nenudíme :)

Vymyslieť deťom program na dva mesiace, je pre rodičov ozajstným orieškom.

Radi trávite čas s deťmi v prírode, pri vode, na detskom ihrisku, či v parku? Pobyt na čerstvom vzduchu je pre deti zdravý a my vždy dúfame, že sa deti vyjašia a vybijú baterky... alebo ich skôr vybijú rodičom?

Sú však dni, kedy si aj slniečko zoberie dovolenku a oddychuje za upršanými mrakmi...

Kto to zažil, pozná, že udržať malých nezbedníkov v upršané dni doma bez ujmy na zdraví (najmä tom psychickom) je niekedy doslova boj.

Rozprávky v telke sa nedajú pozerať stále, na človeče nehnevaj sa sa hnevá už celá rodina, polovica pexesa skončila za skriňou, omaľovánka je dávno vymaľovaná, čo teraz?!

U nás bol vykúpením nápad zabaviť deti papierovými skladačkami (origami). Na internete je množstvo videí ako vytvoriť rôzne lodičky, peňaženky, skákajúce žabky...

Po dlhšom hľadaní som objavila 2 v 1 :) – papierové košieľky, z bieleho kancelárskeho papiera, ktoré si môžu deti dekorovať kresbami.

Najmladšieho člena rodiny tento nápad oslovil natoľko, že sme spolu dva dni skladali košieľky a Dávidko ich vymaľovával. Neskôr, keď sa košieľky nahromadili, napadlo ho, že ich bude predávať v obchode s detským oblečením, a tak sa zrodilo 3 v 1 :)

Ako na to?

Potrebujeme biely kancelársky papier a pastelky alebo fixky.

Z formátu A4 urobíme väčšie košieľky, s ktorými sa na začiatok deťom lepšie pracuje. Na menšie použijeme papier formátu A5 (polovica A4).

Návodov nájdete veľa napr.   https://www.youtube.com/watch?v=mftHPO2btBQ 

    

Naše košieľky sú hotové. Zabavíte sa aj Vy?

Príjemné letné radovánky

                                                                                                                       Vaša zaneprázdnená mama