Táto stránka využíva súbory cookies za účelom skvalitňovania služieb zákazníkom. 

Prehliadaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich užívaním v súlade s Pravidlami.

OK

Ako nevykúpiť celý obchod, alebo oblečenie pre novorodenca 1.časť

Ako nevykúpiť celý obchod,  alebo oblečenie pre novorodenca  1.časť

Poznáte to - ste najšťastnejšou ženou na svete. Práve dnes ste sa dozvedeli, tú skvelú novinu – „BUDEM MAMA!!!“

Už teraz sa tešíte ako svojho drobčeka budete držať v náručí, ako budete cítiť jeho vôňu, ako jeho malá pästička chytí Váš veľký palec...

Zdá sa Vám, že deväť mesiacov je nekonečne dlhá doba a snáď ani nevydržíte tak dlho čakať? Nebojte, vydržíte, všetky sme si tým prešli...

Máte krásnych deväť mesiacov na to, aby ste pre svojho drobčeka všetko prichystali a tým sa zamestnáte až, až...

 

Kedy je ten správny čas začať nakupovať výbavičku?

Na túto otázku neexistuje jednoznačná odpoveď. Sú mamičky čakateľky, ktoré začali nakupovať hneď potom ako sa dozvedeli tú užasnú novinku, no i také, ktoré si z poverčivosti nechávajú nákup až na posledný trimester...

Či už patríte do prvej, druhej alebo tretej skupiny, ktorá volí zlatú strednú cestu, určite Vám hlavou blysne myšlienka: „Veď ja vlastne ani neviem, čo také bábätko všetko potrebuje!“

Jedného krásneho dňa sa cestou z práce vyberiete do obchodného domu a tam na Vás z výkladu kričia chutnulinké vecičky pre najmenších. Neodoláte a vstúpite dnu; veď nebudete predsa potom vláčiť tašky s veľkým bruchom...  Lomcujú Vami tehotenské hormóny šťastia, ani neviete ako a odnášate si domov dve, či tri tašky oblečenia pre drobčeka.

Až doma príde vytriezvenie: „Na čo mi je 10 ks dupačiek rovnakej veľkosti? Na čo mi je toľko párov kojeneckých papučiek? Budem potrebovať toľko čiapočiek?“

Dá sa tomu vôbec v návale emócií predísť? 

Nie je jednoduché odolať, no dá sa to zvládnuť bez väčšej ujmy.

Ako na to?

Jednoducho. Či už plánujete nakupovať z každej výplaty po kúsočku alebo všetko naraz, urobte si nákupný zoznam, čo všetko pre dieťatko potrebujete.

Je dobré uvedomiť si, že dieťatko veľmi rýchlo rastie a teda neoplatí sa kupovať veľa oblečenia rovnakej veľkosti. Niektorí novorodenci sa narodia väčší a „preskočia“ veľk. 56 alebo ju nosia napr. iba týždeň. Odporúčam kúpiť aj zopár ks z tejto veľkosti, avšak s rozvahou. Opačný prípad môže nastať vtedy ak sa dieťatko narodí predčasne alebo „drobnučké“. Pre predčasniatka sa vyrába aj veľk. 44 a 50.

Z výkladov na nás kričia naozaj chutné vecičky a každá z nás si predstavuje v nich svojho drobčeka. Sú však aj praktické?

Chceli by ste pre svoje dieťatko body avšak bojíte sa, že by sa zle obliekali? Vedeli ste, že pre novorodencov existujú „špeciálne body“ tzv  prekladacie body? Počujete tento názov prvý krát? Čo to vlastne predkladacie body sú? Sú to body, ktoré sa dajú celé rozopnúť a neobliekajú sa cez hlavičku dieťatka, čo veľmi oceníte najmä v prvých dňoch, kým naberiete troška odvahy a praxe v obliekaní. No verte, keď ich raz vyskúšate, oceníte ich praktickosť a budete ich chcieť používať čo najdlhšie. Môže sa stať, že onedlho budete poškuľovať po väčších veľkostiach (zvyčajne sa dajú kúpiť do veľk. 68, no niektorí výrobcovia ich ponúkajú až do 74-ky.)

Naozaj potrebujú novorodenci rukavičky?

Detičky sa rodia s nechtíkmi, ktoré zvyknú byť pekné ostré. Aby sa napr. v spánku nepoškriabli používajú sa tzv. novorodenecké rukavičky.

Vedeli ste však, že existujú aj košieľky, či overaly s rukavičkami? Sú to naozaj praktickí pomocníci, ktorí by podľa môjho názoru nemali v šatníku novorodenca chýbať. Rukáviky na nich sú ušité tak, že sa dajú zhrnúť na rukavičku proti poškriabaniu alebo nosiť ako bežný rukáv.

Ešte stále sa Vám zdá, že 9 mesiacov nevydržíte čakať ale už ste aspoň troška získali prehľad o najnovších módnych trendoch v detskom oblečení? Ak sa potrebujete „zamestnať“ sledujte náš seriál o detskom oblečení.... Už onedlho Vám predstavíme ďalšie „vychytávky“.

 

 

 

 

 

                                                                                                                       Vaša dvojnásobná    zaneprázdnená mama